У прокуратурі розповіли, чому просіла будівля дитсадка у Києві

Читать на русском
Просідання будинку дитсадка у Києві може свідчити про можливу розтрату бюджетних коштів посадовими особами РДА.
t.me/kyiv_pro_office

Просідання будівлі київського дитячого садка у Шевченківському районі пов'язане з неякісним ремонтом укриття. Дії підрядника можуть свідчити про можливу розтрату бюджетних коштів.

Про це йдеться у заяві Київської міської прокуратури.

Облаштування укриттів в Україні: скільки об'єктів оновлять і скільки це коштуватимеВ Україні до кінця року планують облаштувати 10 відсотків всього фонду укриттів. Кількість оновлених об'єктів та вартість – на інфографіці.

Слідчі встановили, що Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА уклало договори щодо закупівлі робіт з розробки проектно-кошторисної документації та капітального ремонту найпростіших укриттів та захисних споруд цивільного захисту у дитсадку на суми 369 тисяч грн. та понад 1,2 млн грн.

Посадовими особами Шевченківської РДА та підрядником підписано акти прийняття-передачі виконаних робіт та проведено повну оплату за договором. Проте роботи не виконані, а самому об'єкту будівництва заподіяно пошкодження.

Зокрема, під час виконання робіт відбулося просідання фасаду будівлі дитсадка.

Під процесуальним керівництвом ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання ремонтних робіт з облаштування та будівництва укриття на території одного з дитсадків у Києві та можливого заволодіння бюджетними коштами (ч. 2 ст. 367, ч. 4 ст. 191 КК України).

Слідчі також встановили, що підрядник є переможцем ще двох аналогічних процедур публічних закупівель.

У прокуратурі кажуть, що це може свідчити про можливу розтрату бюджетних коштів посадовими особами Шевченківської РДА, заволодіння коштами підрядником та підробку виконавчої будівельної документації.

Наразі тривають слідчі дії, далі буде експертиза.

Нагадаємо, в одному із дитсадків Шевченківського району Києва просіла стіна. Перед цим в укритті однієї з київських шкіл стався обвал стелі під час тривоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: