ВАКС продовжив обов'язки помічниці екснардепа Скуратовського

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваній помічниці політика.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 19 лютого 2024 року строк дії обов'язків, покладених на колишню помічницю екснародного депутата Сергія Скуратовського Олену Добровольську. Її підозрюють у причетності до справи Скуратовського про завдання понад 128 млн грн збитків Укрінбанку.

Таке рішення 19 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС залишила Добровольську під вартою, але зменшила її заставу до 805 200 грн. Ці кошти за підозрювану внесли і вони вийшла зі слідчого ізолятора. На Добровольську поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти, а також утримуватися від спілкування з низкою осіб. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків. Суддя зняв заборону на не виїзд Добровольської за межі Київської області.

«Задовольнити клопотання частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрювану (Добровольську – ред.), до 19 лютого 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу та іншим особам у завданні понад 112 млн грн фінансовій установі. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього депутата Сергія Скуратовського.

За версією слідства, у 2019 році Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого в майбутньому багатоквартирного житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих порук (в тому числі і самого народного обранця).

З метою уникнення іпотечних зобов'язань та отримання можливості продати збудовану житлову нерухомість народний депутат із залученням начальника відділення Головного слідчого управління СБУ (на теперішній час особа обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «Сетам», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне Нацагентство та держпідприємство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: