НАБУ завершило розслідувати справу екснардепа Скуратовського

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування стосовно сімох осіб та відкрили їм матеріали досудового слідства.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати справу за підозрою колишнього народного депутата Сергія Скуратовського в організації завдання 160 млн грн збитків банківській установі.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«10 жовтня 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування у кримінальному провадженні щодо заволодіння правами вимоги по кредитах та заподіяння приватному банку понад 160 млн грн збитків. Серед підозрюваних: народний депутат України VIII скликання – організатор схеми та ще 6 осіб», – інформує НАБУ.

У САП уточнили, що 3 жовтня підозрюваним повідомили про зміну раніше повідомленої підозри, а саме в частині завданих збитків, які за результатами досудового розслідування встановлені у сумі понад 160 млн грн. Прокуратура додала, що колишньому начальнику відділення Головного слідчого управління Служби безпеки України додатково вручили підозру у недостовірному декларуванні (частина 1 статті 366-2 ККУ). Йдеться про Віталія Кучерука, який наразі обіймає посаду заступника начальника управління ГСУ Державного бюро розслідувань.

Крім Скуратовського і Кучерука у справі також підозрюють: колишню помічницю екснардепа Олену Добровольську; ексначальника управління менеджменту активів центрального апарату Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Віталія Різника; колишнього генерального директора державного підприємства «Сетам» Віктора Вишньова та його заступника Максима Ворніка, а також оцінювача.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Скуратовського до 24 листопада.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу та іншим особам у завданні понад 112 млн грн фінансовій установі. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього депутата Сергія Скуратовського.

За версією слідства, у 2019 році Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого в майбутньому багатоквартирного житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих порук (в тому числі і самого народного обранця).

З метою уникнення іпотечних зобов'язань та отримання можливості продати збудовану житлову нерухомість народний депутат із залученням начальника відділення Головного слідчого управління СБУ (на теперішній час особа обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «Сетам», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне Нацагентство та держпідприємство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: