МОЗ відновило послугу видачі е-рецептів через СМС

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я відновило послугу надсилання СМС-повідомлень, необхідну для отримання електронних рецептів.
Фото: nadrda.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я відновило послугу надсилання СМС-повідомлень, необхідну для отримання електронних рецептів через смартфон.

Про це йдеться у заяві пресслужби відомства.

Там розповіли, що послугу було відключено у середині грудня через атаку на інфраструктуру «одного з операторів мобільних мереж». Очевидно, йдеться про «Київстар».

Тепер пацієнти, як і до цього, зможуть отримати необхідні рецептурні ліки через смартфон, вказавши номер рецепту і код його погашення.

«Для погашення е-рецептів, створених у період з 15.12.2023 по 25.12.2023 включно, пацієнт може використати код, зазначений в інформаційній довідці до рецепта», – розповіли МОЗ, додавши, що додаткові дії з боку медпрацівників не потрібні.

Нагадаємо, у жовтні МОЗ продовжило термін дії електронних рецептів з 30 до 90 днів.

Також повідомлялося, що в Україні змінили правило видачі першого електронного рецепту. Тепер лікар має право ухвалити рішення про отримання електронного рецепта на ліки без проведення особистого прийому пацієнта.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: