Держбюджет України отримав 1,34 млрд доларів від Світового банку: куди спрямують кошти

Читать на русском
Україна отримала 1,34 млрд доларів як шосте додаткове фінансування за проєктом Світового банку Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні.
Business World Ghana

Світовий банк передав українському держбюджету 1,34 млрд доларів за проєктом «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Відомо, що 1,34 млрд доларів будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони. Гроші підуть, зокрема, на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні під гарантії уряду Японії», – додають у відомстві.

Шосте додаткове фінансування проєкту PEACE in Ukraine містить також і грантову складову, зокрема:

  • 190 млн доларів – від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF);
  • 50 млн доларів – від Сполучених Штатів Америки;
  • 20 млн доларів – від Швейцарії.

Нагадаємо, Міністерство фінансів погодило відстрочку виплат за офіційним боргом із групою кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу.

У Мінфіні також повідомляли, що не мають впевненості в тому, що Україна отримає від союзників необхідні обсяги допомоги в січні-лютому. Щоб подолати затримку, відомство запустило «план Б».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: