Окупанти дедалі частіше відмовляються йти на штурм та здаються у полон – Сили оборони

Читать на русском
Цілі групи російських військових почали здаватися у полон. Однією з причин їхніх дій є нелюдське ставлення до них з боку командування рф.
Getty Image

Російські окупанти дедалі частіше відмовляються брати участь у штурмових діях на фронті та здаються у полон цілими групами.

Про це повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в етері телемарафону.

За його словами, він українських військових надійшла інформація про все більшу кількість відмов окупантів брати участь у штурмових діях. Зокрема, це фіксується в підрозділах 1-го армійського корпусу ЗС рф. При цьому, дедалі більше росіян здаються у полон, інколи цілими групами.

Відтак за останні три доби одну групу з шести окупантів ЗСУ взяли у полон у недовготривалому бою. А ще одна майже така ж за кількістю здалася взагалі без бою.

«Слід відзначити, що у полон почали здаватися цілі групи російських військових. Одна з причин, що ворог так робить – це, можна сказати, нелюдське ставлення з боку командування. Бо за відмову йти у безглузді штурми чи за якісь інші провини офіцери їх роздягають догола – це взимку – і саджають у такому вигляді у холодні ями, б’ють і погрожують розстрілами», – додав Штупун.

Нагадаємо, минулої доби російські окупанти атакували на сході та південному сході України та намагалися вибити українські підрозділили з лівого берега Херсонщини. Загалом відбулося 66 бойових зіткнень.

Тим часом загарбники створюють окрему військову окупаційну силу та встановлюють постійний контроль над захопленими територіями України – до районів Донецької області перекинули три новосформовані полки у складі 116-ї окремої бригади Росгвардії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: