Рф створила нові полки для посилення окупації Донеччини – ISW

Читать на русском
Російське командування перекинуло до тимчасово окупованих районів Донецької області три новосформовані полки у складі 116-ї окремої бригади Росгвардії, щоб ті виконували стабілізаційні заходи.
Getty Image

Загарбники створюють окрему військову окупаційну силу та встановлюють постійний контроль над захопленими територіями України – до районів Донецької області перекинули три новосформовані полки у складі 116-ї окремої бригади Росгвардії.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російське командування розмістило 116-ту бригаду спеціального призначення у місті Чистякове, що за 70 км східніше від Донецька. Зокрема, це підтвердив й український військовий оглядач Костянтин Машовець.

Крім цього, за словами аналітиків, три новостворені з'єднання бригади було розміщено у різних напрямках області, зокрема:

  • 900-й полк спеціального призначення розміщено в селі Мелекіне (22 км на південний захід від Маріуполя);
  • 901-й полк спеціального призначення дислокували у місті Сніжне (80 км на схід від Донецька);
  • 902-й полк спеціального призначення розміщений за сім кілометрів на північ від міста Чистякове.

Ці полки загарбників мають стабілізовувати ситуацію на окупованій території України на постійній основі. Відтак, ймовірно, особовий склад Росгвардії в окупації було збільшено до 34,3 тис. військових.

«Росія намагається розширити сили Росгвардії для створення окремої військової окупаційної сили. Ймовірно, Москва намагається залучити та розгорнути військові окупаційні сили для подальшого перешкоджання контрнаступальним зусиллям України, встановлення постійного контролю над окупованими територіями та придушення партизанської активності, не закріплюючи передові війська на невизначеному терміні окупації», – додають у ISW.

Також аналітики повідомляли, що окупанти 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту рф похвасталися «радикальною зміною тактики». Вони використовують проти українських захисників хімічну зброю в Херсонській області.

До слова, Збройні сили України у період з 18 по 24 грудня ліквідували понад 7 тисяч російських окупантів. Окрім того, українські воїни знищили понад 900 одиниць ворожої техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: