У Словаччині заарештували чоловіка, який погрожував влаштувати стрілянину, як у Празі

Читать на русском
У неділю, 24 грудня, у Словаччині затримали чоловіка, який погрожував влаштувати таку ж стрілянину, яка нещодавно сталася в Празі.
Getty Image

У місті Жиліна, що на північному заході Словаччини, поліція затримала 64-річного чоловіка, який погрожував вчинити стрілянину, подібну до тої, що нещодавно сталася у чеській столиці.

Про це повідомляє ВВС.

У поліції розповіли, що чоловік сам зателефонував у службу екстреної допомоги і заявив, що має намір зробити «те саме, що сталося в Празі».

«Після отримання повідомлення ми негайно розпочали перевірку, внаслідок якої підозрюваного затримали», – заявила прессекретар регіональної поліції Зузана Шефчикова.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом поширення лякаючого повідомлення. Чоловіку загрожує позбавлення волі строком на два роки.

«Ми інтенсивно працюємо над цією справою, яка потребує максимальної концентрації та ретельного розслідування», – додала Шефчикова.

Нагадаємо, стрілянина на одному з факультетів Карлового університету в центрі Праги сталася вдень 21 грудня. Попередньо нападник використовував довгоствольну зброю з оптичним прицілом.

Внаслідок стрілянин загинули щонайменше 15 людей, ще 25 людей були поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: