ЗСУ проводять активні дії на Таврійському напрямку – Тарнавський

Читать на русском
Станом на неділю, 24 грудня, українські війська утримують міцну оборону та проводять активні операції на Таврійському напрямку.
Getty Image

Ворог не зменшує свою присутність на Таврійському напрямку, обстрілюючи позиції українських військових. Втім ЗСУ стійко тримають оборону та проводять активні дії.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія», бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Відомо, що за добу ворог завдав 7 авіаударів, провів 51 бойове зіткнення та здійснив 916 артобстрілів на Таврійському напрямку. Втім українські воїни стійко тримають оборону.

«Наші захисники та захисниці стійко тримають оборону і проводять активні дії на визначених напрямках. Загальні втрати окупантів склали 366 осіб», – заявив Тарнавський.

Відтак за 23 грудня українські воїни також знищили 32 одиниці військової техніки росіян, зокрема:

  • 3 ББМ,
  • 4 артсистеми,
  • 18 БпЛА,
  • 3 автомобілі,
  • 3 одиниці спецтехніки,
  • 2 склади боєприпасів.

Крім цього, ще 18 одиниць техніки ворога було пошкоджено.

Нагадаємо, зі слів аналітиків Інституту вивчення війни, окупанти застосовують хімічну зброю проти ЗСУ на лівому березі Херсонщини.

При цьому за останню добу під час боїв в Україні було знищено ще 800 окупантів. Таким чином, втрати російської армії від початку повномасштабної війни становлять 353 190 загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: