Апеляція ВАКС продовжила запобіжні заходи експрокурорам з Донеччини

Читать на русском
Апеляційна інстанція продовжила дію запобіжних заходів, застосованих до двох колишніх прокурорів та адвоката, яких визнали винуватими.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила до 18 лютого строк дії обов'язків, покладених на колишнього начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Донецької області Максима Кального, екскерівника відділу нагляду за дотриманням законів органами фіскальної служби цієї ж прокуратури Сергія Українського та адвоката Андрія Чернишова.

Таке рішення 18 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав експосадовців прокуратури Донецької області Кального та Українського, а також адвоката Чернишова винними в одержанні неправомірної вигоди. Українському призначили 7 років позбавлення волі, а Кальному та Чернишову – по 6 років колонії кожному. Разом із цим до них застосували запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП попросив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора задовольнити частково. Продовжити обвинуваченим (Кальному, Українському та Чернишову – ред.), строк дії запобіжного заходу у виді особистого зобов'язання та обов'язків, покладених на них за вироком Вищого антикорупційного суду від 31 жовтня 2023 року, строком до 18 лютого 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року САП скерувала до суду справу начальників відділів прокуратури Донецької області та адвоката. За версією обвинувачення, вказані особи отримали неправомірну вигоду сумі 10 тисяч доларів за повернення арештованого у кримінальному провадженні майна сумою близько 5 млн російських рублів. Цю справу ніхто не хотів слухати через постійні самовідводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: