У Євросоюзі можуть оголосити викраденими майже 40 літаків російських авіакомпаній

Читать на русском
Російські авіакомпанії можуть втратити ще 37 літаків для здійснення польотів за кордон – після 20 грудня Високий суд Ірландії може визнати їх викраденими.
Фото: iz.ru

Високий суд Ірландії після 20 грудня може визнати 37 літаків російських авіакомпаній викраденими та вимагати заарештувати їх.

Про це повідомляє російське видання «Известия» з посиланням на джерела в авіаційній галузі та профільному міністерстві.

Круте піке: як західні санкції вдарили по цивільній авіації росіїЗахідні санкції вдарили по російській цивільній авіації – зростає кількість авіапригод та поломок літаків.

Йдеться про літаки, які у різні роки придбала європейська донька Державної транспортної лізингової компанії (ГТЛК) GTLK Europe. Після введення проти неї санкцій навесні 2023 року організація потрапила під процедуру ліквідації, а всі повноваження щодо управління її майном перейшли до зовнішніх керуючих. Ліквідатори збираються розпродати майно компанії, щоби розрахуватися з кредиторами.

Для вилучення у ГТЛК 37 літаків зовнішні управляючі ініціювали судовий процес в ірландському суді: вони хочуть домогтися визнання недійсності договорів іпотеки, на підставі яких літаки були прийняті у власність лізингової компанії, а також відсутність права власності організації на них.

Якщо суд задовольнить ці вимоги, то росія не зможе нормально експлуатувати літаки – вони затримуватимуться в аеропортах у всьому світі як викрадені.

Нагадаємо, через введені Заходом санкції росія втратила 76 пасажирських літаків.

«Слово і діло» докладно описувало, як західні санкції вдарили по цивільній авіації росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: