Антикорупційний суд призначив до розгляду справу «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням двох посадовців держпідприємства.
Сергій Гомболевськийфото: Facebook/Аеропорт Бориспіль

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього першого заступника директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух») Ігоря Касьяненка та заступника директора ДП Сергія Гомболевського у завданні 160 млн грн збитків.

Таке рішення 13 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд на підставі обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Касьяненка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, (Гомболевського – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, о 08:10 18 грудня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про 160 млн грн збитків «Украероруху». За даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк».

Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: