Російські війська незначно просунулися на трьох напрямках – ISW

Читать на русском
Згідно з аналізом експертів Інституту вивчення війни, 16 грудня російські війська незначно просунулися біля Бахмута, Авдіївки та Вербового.
Getty Image

У суботу, 16 грудня, російські війська незначно просунулися на трьох напрямках: біля Бахмута, Авдіївки та Вербового.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Як пишуть експерти, 16 грудня російські війська провели локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута і підтвердили наступ. Геолокаційні кадри, опубліковані напередодні, показують, що російські війська просунулися на північ від Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута).

Також 16 грудня російські війська вели наступальні дії поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри, які були опубліковані 15 грудня, можуть стверджувати, що ворог просунувся до західних околиць промислової зони на південний схід від Авдіївки.

Окрім цього, 16 грудня російські війська продовжили контратаки на заході Запорізької області та нещодавно досягли незначних успіхів. В повідомленні Інституту вивчення війни йдеться, що російські війська досягли незначних успіхів на північний захід від Вербового.

Тим часом українські війська продовжували наземні операції на лівому березі Херсонської області.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що російські військові планують захопити Куп'янськ, щоб використати його як плацдарм для наступу на захід.

Крім цього, загарбники продовжують активно атакувати Авдіївку. Проте українські військові успішно відбивають їх, не допускаючи значного закріплення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: