У Повітряних силах пояснили, чому тривога стала довшою під час масованих атак

Читать на русском
Повітряні тривоги під час масованих атак шахедами стали довшими, адже росіяни відтепер ставлять перед собою інші цілі.
Повітряні сили Збройних сил України

Росіяни запускають безпілотники з вечора. БпЛА можуть довго кружляти, й не одразу заходити на ціль, адже окупанти відтепер ставлять перед собою інші цілі.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в етері телемарафону.

«Запускають «шахеди», як правило, хвилями, вони розлітаються, маневрують. Запас ходу в них великий. Це двигуни внутрішнього згоряння. Той маршрут, який проклали їм оператори на місці пуску, той й залишається в «пам'яті». Вони таким чином намотують круги, можуть кружляти довкола області, не тільки по прямій, а потім вже заходити на ціль», – зазначив речник.

За його словами, повітряні тривоги й раніше під час масованих атак тривали довго, однак наразі їхня тривалість збільшилась через те, що ціль обстрілу «шахедами» у росіян змінилась.

Як розповів Ігнат, раніше ворог запускав безпілотники більше по прямій. Сьогодні ж терористи ставлять перед собою дещо інші цілі, серед яких знайти слабкі місця, виявити місця, де знищили БпЛА, врахувати інформацію й запустити подальші групи безпілотників та навантажити протиповітряну оборону.

Нагадаємо, у ніч проти 16 грудня росіяни знову атакували Україну ударними безпілотниками типу «Shahed». Сили ППО збили майже всі ворожі БПЛА.

Зокрема, цієї ночі росіяни здійснили шосту повітряну атаку на Київ з початку місяця. Цього разу на столицю летіли дрони. ППО збила всі цілі, ніхто не постраждав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: