Світовий банк виділяє Україні ще 1,34 млрд доларів

Читать на русском
Україна отримає 1,34 млрд доларів гранту від Світового банку на виплату пенсій, зарплат вчителів, підтримку переселенців та інші пріоритетні витрати держбюджету.
cdgev.org

Світовий банк виділяє Україні додаткові 1,34 млрд доларів, які будуть спрямовані на виплату пенсій, зарплат вчителів, підтримку переселенців та інші пріоритетні витрати держбюджету.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

Основна частина цього пакету фінансування – 1,086 млрд – від японського уряду. Гранти також надали США, Швейцарія та Фонд підтримки, відновлення та реформування України (URTF).

«Фінансова допомога міжнародних партнерів дає нам можливість забезпечувати макрофінансову стабільність України та спрямовувати всі внутрішні ресурси на потреби нашої армії», – зазначив Шмигаль.

Інші новини про допомогу Україні: вчора був отриманий третій транш фінансування на суму близько 900 млн доларів від Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, у вересні США в рамках проєкту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні» надали Україні ще 1,25 млрд доларів гранту.

Міністр фінансів Сергій Марченко назвав суму, яку Україна отримала від Світового банку в 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: