Названа сума, яку Україна отримала за рік від Світового банку

Читать на русском
Цього року Україна отримала від Світового банку понад 14 мільярдів доларів. Банк має намір продовжувати підтримку.
Unsplash

Міністр фінансів України Сергій Марченко назвав суму, яку наша країна отримала від Світового банку 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Скільки безповоротної допомоги Україна отримала від союзників за час великої війниУкраїна минулого року отримала 14,3 млрд доларів безповоротної фінансової допомоги, в 2023-му – 11,07 млрд. Від яких країн – на інфографіці.

Повідомляється, що сьогодні Марченко провів зустріч із делегацією Світового банку для обговорення стану проведення реформ та потреб України у фінансуванні на 2024 рік.

«Вдячний Світовому банку за надзвичайну підтримку. У цьому році, у рамках мобілізованих Банком фінансових ресурсів Україна отримала понад понад 14 млрд доларів США. Банк розробив низку важливих інструментів для залучення фінансування з метою забезпечення підтримки держбюджету України та відновлення інфраструктури, зруйнованої внаслідок російської агресії», – сказав він.

Директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі зазначив, що Світовий банк зацікавлений у подальшій підтримці України.

Нагадаємо, у жовтні Україна отримала від ЄС новий транш. А у листопаді Україна отримала від Євросоюзу ще 1,5 млрд євро допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: