ВАКС відправив під домашній арешт колишнього керівника «Вінницяоблводоканал»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про зміну запобіжного заходу колишньому очільнику комунального підприємства.
фото: ratelist.top

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього керівника комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті 10 млн грн бюджетних коштів, виділених на проведення реконструкції об'єктів механічного очищення очисних споруд каналізації Вінниці.

Таке рішення 5 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Чернятинському запобіжний захід у вигляді 6 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Вінниці без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Детектив НАБУ і прокурор САП подали клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання задовольнити частково. Змінити підозрюваному (Чернятинському – ред.) запобіжний захід у виді застави на запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати житло. Визначити строк дії ухвали про тримання (Чернятинського – ред.) під домашнім арештом до 5 лютого 2024 року, але у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому керівнику КП «Вінницяоблводоканал» та начальнику управління цього підприємства. Слідство встановило, що колишній керівник КП у змові з начальником відділу капітального будівництва забезпечив укладання договору на виконання робіт з ремонту каналізації Вінниці. Виконавець надалі придбав необхідне для ремонту устаткування через підконтрольне товариство зі штучним завищенням ціни майже у 2,6 рази. При цьому вартість такого устаткування замовник погодив з порушенням процедури визначення ціни та без належного її обґрунтування. У результаті, за ремонт каналізації комунальне підприємство сплатило на 10,3 млн грн більше за реальну ринкову вартість таких послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: