Німеччина має бути готовою до збільшення підтримки України – Шольц

Читать на русском
Канцлер однозначно заявив про свою підтримку подальшої військової допомоги Нимеччини Україні.
Фото: Luis Robayo/AFP

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на з’їзді Соціал-демократичної партії заявив, що країні потрібно бути готовими до тривалої підтримки України.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Ця війна, ймовірно, не закінчиться найближчим часом. Тому важливо, щоб ми могли робити те, що необхідно протягом тривалого часу, а саме продовжувати підтримувати Україну в її оборонній кампанії», – зазначив Шольц.

Згідно з його словами, Німеччина має бути готовою зробити ще більше, «якщо інші ослабнуть». Тож з німецького боку мають бути ухвалені рішення, «що ми в змозі це зробити», наголосив Шольц.

При цьому, канцлер однозначно заявив про свою підтримку подальшої військової допомоги Нимеччини Україні. Він сказав, що російський диктатор володимир путін «не повинен очікувати, що ми відступимо».

Нагадаємо, нещодавно Німеччина передала Україні новий зимовий пакет воєнної допомоги. Українські захисники отримають снаряди, безпілотники, а також патрульні та вантажні автомобілі.

Також 2 грудня Німеччина передала Україні новий пакет допомоги, до якого увійшли різні типи автомобілів, снаряди та антидронові системи.

«Слово і діло» вивчило, скільки снарядів вже змогли поставити Україні країни ЄС та інші союзники, і який план на майбутнє.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: