ЗСУ змусили росіян відступити з двох позицій під Авдіївкою – ISW

Читать на русском
Українські захисники контратакували росіян під Авдіївкою 5 грудня і досягли просування вперед.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони України контратакували ворога на північ від Авдіївського коксохімічного заводу. Українські бійці змусили російських окупантів відступити.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Авдіївка за масштабом руйнувань наближається до Мар'їнки – МВАРосійські війська, як і раніше, намагаються захопити Авдіївку, при цьому стираючи саме місто з лиця землі.

Українські сили контратакували під Авдіївкою 5 грудня і нещодавно провели підтверджений поступ вперед, зазначили аналітики. Так, ЗСУ контратакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу і змусили російські війська відступити з двох передових позицій.

Однак російські війська все ж таки продовжують наступальні операції під Авдіївкою, зазначили в ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 5 грудня, вказують на те, що росіянам вдалося просунутися протягом ділянки залізничної лінії на північ від Авдіївського коксохіму на північному заході Авдіївки, заявили в ISW.

Кадри за 4 грудня вказують на те, що російські війська також просунулися на південь від терикону в Авдіївці, додали аналітики.

Нагадаємо, росіяни розпочали вже третю хвилю наступу на Авдіївку. При цьому ворог застосовує менше техніки через погіршення погоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: