Справа підрозділу «Енергоатому»: підозрюваного викликають до НАБУ

Читать на русском
Антикорупційне бюро оприлюднило повістки про виклик фігуранта справи про збитки на будівництві Централізованого сховища.
фото: НАБУ

Національне антикорупційне бюро викликало на допит колишнього директора ТОВ «БК КБР» Дмитра Нестерука, якого підозрюють у справі про 100 млн грн збитків НАЕК «Енергоатом» на будівництві Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Відповідна повістка про виклик оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Нестерука Дмитра Олеговича. Вам необхідно прибути 29.11.2023 року о 10:00 до Національного антикорупційного бюро України для допиту у якості підозрюваного у кримінальному провадженні», – йдеться у повідомленні.

Також його викликали до НАБУ на 30 листопада для отримання зразків експертизи, а на 1 грудня – для вручення повідомлення.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру генеральному директору відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколі Божку та ще чотирьом фігурантам справи. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

Раніше САП направила до суду справу про хабар від колишнього народного депутата Максима Микитася директору ВП «Атомпроектінжиніринг» Ігорю Орлову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: