Через повінь у Танзанії загинули майже пів сотні людей

Читать на русском
Сильні зливи пройшли в регіоні Маньяра на півночі Танзанії. Щонайменще 47 людей загинули, понад 85 – постраждали, багато зниклих безвісти.
Фото: apa.az

На півночі Танзанії пройшли сильні зливи. В результаті повені після сильного дощу в регіоні Маньяра загинули щонайменше 47 людей.

Про це пише видання The Guardian.

Найспекотніший рік за історію спостережень: кліматичні антирекорди 2023-гоКліматичні антирекорди 2023 року, найбільш спекотного за всю історію спостережень, – на інфографіці.

Зазначається, що понад 85 танзанійців отримали поранення внаслідок зсувів. Також внаслідок повені пошкоджена велика кількість будинків. Рятувальники наразі проводять пошуки зниклих, повідомила комісар району Хананг Джанет Майанджа.

Автомобільне сполучення між округом Бабаті в області Маньяра та областю Сінгіда тимчасово припинено, робітники намагаються відновити пошкоджену ділянку дороги.

Крім того, місцеві ЗМІ повідомляють, що через зливи в районі гори Хананг зафіксовані зсуви ґрунту, через який загинуло багато худоби.

Через повінь почалася евакуація тисяч людей. Зливи також вирують у Кенії та Сомалі, де за останні тижні через стихійні лиха загинули сотні людей.

Нагадаємо, в Лівії через обвал дамби від повені загинуло понад 2000 людей.

На Шрі-Ланці від повеней постраждали понад 5 тисяч людей.

Також внаслідок сильних дощів у Бразилії загинули п'ятеро людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: