ВАКС призначив до розгляду справу Держпродспоживслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання і призначив до розгляду обвинувальний акт у справі Держслужби.
Анатолій Вовнюкфото: прес-служба Держпродспоживслужби

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження про розтрату 2,31 млн грн Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Таке рішення 29 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у справі обвинувачують колишнього голову Держпродспоживслужби Анатолія Вовнюка, його ексзаступника Андрія Лордкіпанідзе, виконувача обов'язків директора ДП «Держреєстри України» Даніла Ковдрю, начальницю управління фінансів та бухгалтерського обліку Держпродспоживслужби Олену Дмитренко, засновника ТОВ «Пієм партнерс» Максима Прохорова та завідувачку сектору державних закупівель Держпродспоживслужби Олену Фомінову.

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні №42021000000001175 за обвинуваченням (шести осіб – ред.) на 12:30 6 грудня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу Держпродспоживслужби.

Раніше Офіс генпрокуратура та Державне бюро розслідувань повідомили про підозру топ-керівника Дежрпродспоживслужби. За версією слідства, радник голови Держпродспоживслужби, перебуваючи у злочинній змові з завідувачем сектору державних закупівель Держпродспоживслужби, директором Департаменту управління фінансами та економічної діяльності Держпродспоживслужби, заступником голови Держпродспоживслужби та виконувачем обов'язків директора ДП «Держреєстри України» розробили злочинний план з метою заволодіння державними коштами.

Йшлося про тендер із закупівлі послуг з розробки бази даних електронного державного реєстру кормових добавок Держпродспоживслужби, який виграла заздалегідь визначена компанія ТОВ «Пієм Партнерс», яка була підконтрольна в.о. директора ДП «Держреєстри України».

Наприкінці 2021 року програмне забезпечення на майже 2,5 млн грн було замовлене, але фактично ніхто нічого не збирався робити, оскільки аналогічна за функціями програма вже працювала у Держпродспоживслужбі. Підозрювані вже встигли підготувати підроблені документи про виконання робіт та перерахували кошти на рахунок підрядника. Однак, гроші були заарештовані. Пізніше цю справу відправили до НАБУ і САП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: