ВАКС заарештував майно посадовця Держпродспоживслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд за клопотанням органів правопорядку наклав арешт на майно одного з посадовців Державної служби.

Вищий антикорупційний суд заарештував майно завідувачки сектору державних закупівель Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Олени Фомінової, яку НАБУ і САП підозрюють у розтраті 2,31 млн грн.

Таке рішення ще 2 вересня ухвалив ВАКС, яке 8 грудня залишила без змін Апеляційна палата ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, ВАКС наклав арешт на таке майно Фомінової: квартиру та автомобіль Mazda СХ-7 2007 року випуску. Її адвокат подав скаргу на це рішення, проте її залишили без задоволення.

«Апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 02.09.2022 р. - без змін. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Офіс генпрокуратура та Державне бюро розслідувань повідомили про підозру топ-керівника Дежрпродспоживслужби. За версією слідства, радник голови Держпродспоживслужби, перебуваючи у злочинній змові з завідувачем сектору державних закупівель Держпродспоживслужби, директором Департаменту управління фінансами та економічної діяльності Держпродспоживслужби, заступником голови Держпродспоживслужби та виконувачем обов'язків директора ДП «Держреєстри України» розробили злочинний план з метою заволодіння державними коштами.

Йшлося про тендер із закупівлі послуг з розробки бази даних електронного державного реєстру кормових добавок Держпродспоживслужби, який виграла заздалегідь визначена компанія ТОВ «Пієм Партнерс», яка була підконтрольна в.о. директора ДП «Держреєстри України».

Наразі цю посаду обіймає Даніл Ковдря. Наприкінці 2021 року програмне забезпечення на майже 2,5 млн грн було замовлене, але фактично ніхто нічого не збирався робити, оскільки аналогічна за функціями програма вже працювала у Держпродспоживслужбі. Підозрювані вже встигли підготувати підроблені документи про виконання робіт та перерахували кошти на рахунок підрядника. Однак, гроші були заарештовані. Пізніше цю справу відправили до НАБУ і САП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: