Посланник Папи Римського може незабаром відвідати Україну

Читать на русском
Голова Єпископської конференції Італії кардинал Маттео Дзуппі може відвідати Україну найближчим часом. Він висловив таке бажання у розмові з Єрмаком.
Укрінформ

Голова Єпископської конференції Італії кардинал Маттео Дзуппі може відвідати Україну найближчим часом.

Про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив у Telegram.

Голова Єпископської конференції Італії кардинал Маттео Дзуппі у розмові з Єрмаком висловив бажання відвідати Україну найближчим часом.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Очільник ОП подякував Дзуппі за значні зусилля щодо повернення на батьківщину українського підлітка Богдана Єрмохіна, депортованого до росії із тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області.

«Я дуже ціную це. Маттео Дзуппі – справжній друг України. Сподіваюся, що разом ми зможемо повернути до України багатьох дітей», – йдеться у дописі.

Також Єрмак поінформував кардинала про започаткування міжнародної коаліції з повернення незаконно вивезених до рф українських дітей.

Нагадаємо, наприкінці серпня Папа Римський, виступаючи з відеозв'язку перед російською молоддю, назвав її «нащадками великої матінки росії» та закликав не забувати про спадщину, згадавши Петра I та Катерину II. У Міністерстві закордонних справ України назвали прикрою заяву Франциска.

Згодом Папа Римський заявив, що словах про «велику матінку росію» не було політичного підтексту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: