Найгарячіше поблизу Бахмута та навколо Авдіївки: ЗСУ відбили 69 ворожих атак

Читать на русском
Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби 2 грудня на фронті відбулось 69 бойових зіткнень.
Генштаб ЗСУ

Протягом доби 2 грудня на фронті відбулось 69 бойових зіткнень. ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом цієї доби відбулось 69 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де Силами оборони відбито 7 атак.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області, де Силами оборони відбито 3 атаки.

На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де ЗСУ відбили 15 атак.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського Донецької області, де було відбито 20 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 9 атак.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах південно-східніше Вугледару, західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник 8 разів безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного, західніше та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали місто Херсон та Очаків Миколаївської області.

Тим часом Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку загарбники активно застосовують авіацію, а перед штурмом обстрілюють позиції українських військ. ЗСУ перебувають в активній обороні.

Тим часом окупанти зменшили активність авіації, артилерії на Таврійському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: