ЗСУ в активній обороні на Бахмутському напрямку й атакують за нагоди – Сухопутні війська

Читать на русском
Ситуація на Бахмутському напрямку активна. ЗСУ перебувають в активній обороні й атакують за першої нагоди.
Укрінформ

На Бахмутському напрямку загарбники активно застосовують авіацію, а перед штурмом обстрілюють позиції українських військ. ЗСУ перебувають в активній обороні.

Про це сказав начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в етері телемарафону.

Ситуація на Бахмутському напрямку активна, українські захисники відбили 21 ворожу атаку в районі населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка. Відзначають, що ворог активно використовує авіацію, якщо дозволяє погода.

«Бачимо, що на артилерійські обстріли погода не сильно впливає. Перед тим як здійснювати штурмові дії, російські окупанти активно обстрілюють українські позиції», – заявив Фітьо.

За його словами, основні бойові дії відбуваються як на півдні, так і на півночі від Бахмута. Українські військові перебувають в активній обороні, але за першої ж нагоди переходять до атакувальних дій.

«Зараз російські окупаційні війська намагаються відбити попередньо втрачені свої позиції, успіхів у них немає; намагаються штурмувати малими штурмовими підрозділами «Шторм», «Шторм Z», «Шторм V», які сформовані з колишніх ув'язнених та військовослужбовців-штрафників», – додав речник Сухопутних військ.

Нагадаємо, російські загарбники зменшили активність авіації, артилерії та загальну кількість боєзіткнень на Таврійському напрямку.

До слова, окупаційна армія втратила за останню добу 1070 військовослужбовців та майже 60 одиниць військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: