Стали відомі подробиці обшуків у Почаївській лаврі

Читать на русском
СБУ підтвердила, що прийшла з обшуками на територію Почаївської Успенської лаври УПЦ МП у Тернопільській області.
фото СБУ

Служба безпеки України підтвердила, що проводить слідчі дії на території Почаївської Успенської лаври УПЦ (МП) та показала фото обшуків.

Подробиці озвучила пресслужба СБУ у Telegram.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

Як повідомляється, обшуки відбуваються в рамках кримінального провадження щодо «причетності керівництва Лаври до розпалювання національної ворожнечі та ненависті».

За даними слідства, представники Почаївської лаври оприлюднили на сайті монастиря публікацію, в якій ображали національну честь та гідність іудеїв, а також розпалювали релігійну ворожнечу до представників усіх церков, крім УПЦ.

Крім того, у цьому дописі клірики УПЦ (МП) поставили під сумнів існування України як суверенної держави окремо від росії, заявили у СБУ.

Експертиза підтвердила наявність у тексті інтернет-публікації висловлювань, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу та ненависть.

У межах кримінального провадження за ст. 161 ККУ (Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, релігійної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, сьогодні вранці ЗМІ повідомили, що співробітники СБУ прийшли з обшуками до Почаївської лаври УПЦ (МП). У жовтні Рада попередньо підтримала заборону УПЦ МП на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: