Київ повернувся до рейтингу найдорожчих міст світу

Читать на русском

Сінгапур та Цюріх визнані найдорожчими містами у світі. Київ повернувся до рейтингу на 132 місце.
Depositphotos

Київ повернувся до рейтингу найдорожчих міст світу, посівши 132-е місце зі 173. Українську столицю було виключено з торішнього рейтингу через повномасштабну війну, у 2021-му місто посідало 118-уе сходинку.

Рейтинг складає The Economist Intelligence Unit.

На першому місці у рейтингу – Сінгапур та Цюріх. Сінгапур вважається найдорожчим місцем для життя дев'ять із останніх 11 років. А швейцарське місто піднялося на п'ять позицій порівняно з минулим роком, це обумовлено головним чином тим, що швейцарський франк зміцнився більш ніж на 10% до долара.

Перша десятка найдорожчих міст світу виглядає так: Сінгапур, Цюріх, Женева, Нью-Йорк, Гонконг, Лос-Анджелес, Париж, Тель-Авів, Копенгаген, Сан-Франциско.

Найдешевші для життя міста: Дамаск, Тегеран, Тріполі, Карачі, Ташкент, Туніс, Лусака, Ахмедабад, Лагос, Буенос-Айрес, Чиною.

Для складання рейтингу аналізується вартість понад 400 окремих цін, більше 200 товарів та послуг у 173 міста – ціни на їжу, напої, одяг, господарські товари, предмети особистої гігієни, оренда житла, транспорт, рахунки за комунальні послуги, приватні школи, допомога по дому та рекреаційні витрати.

Нагадаємо, Київ також повернули до рейтингу найкомфортніших для життя міст світу.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, в яких містах світу туристи витрачають найбільше грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: