На Харківщині водій збив двох військових і хотів втекти

Читать на русском
На Харківщині водій легковика збив на смерть двох військових. Винуватця аварії заарештували.
фото Харківська прокуратура

У Харківській області водій збив двох військовослужбовців ЗСУ, які лагодили машину на узбіччі. Один боєць загинув на місці, другий – помер у лікарні.

Про це розповіли у прокуратурі Харківської області.

ДТП на блокпостах: скільки військових загинуло від лютого 2022 рокуВнаслідок ДТП на блокпостах гинуть як поліцейські, так і військовослужбовці. Але поки що зовсім прибрати блокпости не можна.

Як повідомляється, аварія сталася 22 листопада. 29-річний водій Subaru Forester їхав із боку міста Дергачі у напрямку Золочева.

«У цей час на узбіччі дороги було припарковано зламаний автомобіль українських військових, які намагалися його відремонтувати. У цьому їм допомагали небайдужі водії», – йдеться у повідомленні.

Водій не врахував дорожню обстановку та збив двох людей на узбіччі. Внаслідок отриманих травм один із постраждалих – військовий ЗСУ - загинув на місці, а інший військовослужбовець помер у лікарні через 3 дні.

«Злякавшись, водій не допоміг постраждалим, залишив авто та втік з місця злочину. Чоловік ховався вдома у своїх знайомих у Харківській області. Після цього він поїхав до товариша у Харків, де його викрили правоохоронці», – розповіли в прокуратурі.

Фігуранту було повідомлено про підозру за фактом порушення ПБДР, що спричинило смерть потерпілих (ч. 3 ст. 286 ККУ) та за фактом залишення в небезпеці (ч. 3 ст. 135 ККУ).

За рішенням суду чоловіка взяли під варту без права внесення застави на 60 діб, тобто до 25 січня 2024 року.

Нагадаємо, у Києві суд обрав запобіжний захід водійці та пасажиру, які втекли з місця аварії. Також повідомлялося, скільки українців загинуло у ДТП з початку року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: