В Україні можуть запровадити штрафи за порушення комендантської години – законопроєкт

Читать на русском
У парламенті вже зареєстровано законопроект про штрафи за порушення комендантської години.
Ілюстративне фотоНацполіція

У Верховній Раді нардепи зареєстрували законопроєкт, який передбачає запровадження штрафів за порушення українцями комендантської години.

Про це йдеться у повідомленні на сайті українського парламенту.

Воєнний стан в Україні: які обмеження діютьВ Україні запроваджено воєнний стан. На нашій інфографіці – які обмеження передбачені законом.

Згідно з інформацією пресслужби ВР, документ №10195 був напрацьований спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією.

Зазначається, що метою законопроєкту є - встановлення адміністративної відповідальності за порушення громадянами комендантської години та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Документ пропонує запровадити штрафи: для громадян у розмірі від 8500 до 17 тисяч гривень, а для бізнесу - від 51 до 102 тис. гривень.

Нагадаємо, що Кабмін дозволив деяким громадянам перебувати на вулиці під час комендантської години.

Як відомо, Верховна рада продовжила воєнний стан в Україні щонайменше до листопада. На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, які обмеження діють під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: