Українці за дев'ять місяців оформили мікрокредитів більше, ніж за весь 2022 рік – Опендатабот

Читать на русском

Українці у січні-вересні оформили 6 млн мікрокредитів на суму 29,1 млрд гривень. Це більше, ніж за весь минулий рік, але менше, ніж у відповідний період 2021-го.
finance-credit.com.ua

У січні-вересні цього року українців оформили 6 млн мікрокредитів на суму 29,1 млрд гривень. Це більше, ніж за весь минулий рік, але у 1,8 раз менше, ніж у відповідний період 2021 року. Зростає не лише кількість мікрокредитів, а й їхня середня сума та заборгованість за ними.

Це інформація Опендатабот.

Як за рік змінилася економічна ситуація в УкраїніЯк за останній рік в Україні змінилися курс долара, ВВП, рівень інфляції, облікова ставка, обсяг держборгу та інші економічні показники.

У третьому кварталі цього року в місяців у середньому реєструвалося 715 тисяч нових мікропозик – порівняно зі спадом на початку повномасштабної війни кількість зросла, але це в 1,7 рази менше, ніж відповідні середньомісячні показники 2021 року.

Черговим антирекордом у третьому кварталі став середній розмір мікрокредиту – 4985 гривень: це найбільша сума з початку повномасштабного вторгнення та майже на третину більша, ніж у відповідному періоді 2021 року.

Заборгованість українців за мікрокредитами зростає на 6% за квартал. На кінець вересня борги становили 9,44 млрд гривень. Незважаючи на те, що українці активно гасили свої заборгованості протягом 2022 року та помітно скоротили суму загального боргу, вже цього року він знову збільшився – на 1,4 мільярда гривень.

Нагадаємо, Верховна Рада вчора ухвалила законопроєкт про обмеження ставок мікрокредитування.

Законопроєкт було розроблено спільно з Національним банком, аби ускладнити процедуру видачі миттєвих кредитів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: