Бізнесмену Кауфману збільшили заставу у справі аеропорту «Одеса»

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково підтримала скаргу прокурора САП на розмір застави, визначений одеському бізнесмену.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила зі 155 до 180 млн грн розмір застави, визначений одеському бізнесмену Борису Кауфману у межах справи про аеропорт «Одеса».

Про це повідомляє прес-служба суду.

Як відомо, антикорупційний суд випустив з-під варти Кауфмана і визначив йому запобіжним заходом 155 млн грн застави з обов'язками. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«22 листопада 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу слідчого судді ВАКС від 26 жовтня 2023 року про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на заставу в розмірі 155 млн грн, з покладенням процесуальних обов'язків, передбачених ст. 194 КПК України. За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення, скасувала ухвалу слідчого судді ВАКС та постановила нову ухвалу, якою до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді застави в розмірі 180 млн грн, з покладенням процесуальних обов’язків, передбачених ст. 194 КПК України», – інформує суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру бізнесменам Борису Кауфману і Алексу Боруховичу, а також колишньому міському голові Одесі Олексію Костусєву та його ексзаступнику. За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмена, розробили та реалізували злочинну схему, в результаті якої майновий комплекс стратегічного об'єкту – міжнародного аеропорту перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів.

В результаті подальших дій учасників схеми місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об'єктом та не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість, особи які отримали контроль над аеропортом роками привласнювали дохід від його діяльності. Для унеможливлення повернення аеропорту у власність міста усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі.

В результаті реалізації схеми, її учасники заволоділи майном аеропорту на суму 118 млн грн та доходами від його діяльності у сумі понад 2,5 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: