Рф вночі атакувала Україну, випустивши майже 40 «шахедів»: скільки збила ППО

Читать на русском
Всього було зафіксовано пуски 38 ударних безпілотників. У результаті протиповітряного бою знищені 29 ударних БпЛА Shahed-136/131.
Фото: ОК «Північ»

В ніч на суботу, 18 листопада, Україну атакувало кілька хвиль ударних БпЛА «Шахед». Повітряні сили збили 29 з 38 російських дронів-камікадзе. Зокрема, вибухи лунали у Запоріжжі та Одеській області.

Про це Повітряні сили ЗСУ повідомляють у Telegram.

«Із 20-ї години 17-го по 04 годину 18 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ - рф) ударними БпЛА типу Shahed», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всього було зафіксовано пуски 38 ударних безпілотників. У результаті протиповітряного бою знищені 29 ударних БпЛА Shahed-136/131.

Дрони атакували у кілька хвиль, групами, у різних регіонах України, в зонах відповідальності усіх повітряних командувань Повітряних сил.

До відбиття повітряного нападу були залучені авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

При цьому, у Запорізькій ОВА повідомили, що 8 БПЛА окупанти запустили вчора ввечері по Запоріжжю. З них вдалося знищити 4 дрони. Внаслідок атаки, зайнялась пожежа на об'єктах інфраструктури. Інформація про постраждалих не надходила.

Водночас, в Одеському районі є влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури. Пошкоджена адмінбудівля. Постраждав один цивільний співробітник, його госпіталізували.

Нагадаємо, у ніч на 18 листопада в Україні була оголошена повітряна тривога через зліт кількох груп ударних БПЛА.

Як відомо, росіяни намагалися атакувати Київ. Ударні дрони противника були запущені з південного напрямку. ППО знищила усі ворожі цілі.

Раніше повідомлялося, що Україна отримала майже всі обіцяні партнерами засоби ППО, проте, за словами речника ПС ЗСУ Юрія Ігната, цього недостатньо.

Також Ігнат розповів, яку тактику атаки дронами зараз застосовує рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: