Від початку війни в Україні втричі зросла кількість кібератак – Мінфін США

Читать на русском
За півтора роки війни в Україні було зафіксовано майже 4000 кіберінцидентів, більшість з яких координує росія.
Фото: texty.org.ua

З січня 2022 року по вересень 2023 року команда реагування на надзвичайні ситуації пов'язані з комп’ютерами в Україні (CERT-UA) зафіксувала майже 4000 кіберінцидентів.

Ці дані було презентовано під час конференції з катастрофічних кіберзагроз у Нью-Йорку, повідомляє заступник міністра фінансів США Грем Стіл.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

Зазначається, що цей показник втричі перевищує рівень кіберінцидентів, зареєстрований у довоєнний період.

Стіл додав, що росія координувала руйнівні та підривні кібератаки, спрямовані проти України, проникнення в мережу та шпигунство в країнах-союзниках України, а також операції кібервпливу на людей у всьому світі.

«Кіберактивність у контексті російсько-українського конфлікту не обмежується урядовими акторами. Ми помітили, що недержавні кіберактори з обох сторін конфлікту націлилися на широкий спектр організацій, у тому числі в секторі фінансових послуг, за допомогою відносно нескладних інцидентів, відомих як розподілені атаки на відмову в обслуговуванні (DDOS)», – сказав заступник міністра фінансів США.

За його словами, у червні 2023 року група NoName057, яка виступає за проросійські інтереси, погрожувала атакувати фінансовий сектор України. Це призвело до численних DDOS-атак на українські банки протягом чотирьох наступних днів.

Нагадаємо, у Держспецзв'язку дійшли висновку, що характер кібератак на Україну вказує на підготовку Росії до тривалої війни.

Також СБУ викрила агентів росії, які здійснювали хакерські атаки на уряд України.

Раніше у Держспецзв'язку з'ясували, які компанії найчастіше стають жертвами російських хакерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: