Забудова парку «Нивки»: НАБУ вручило підозру ще двом фігурантам

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку запідозрили ще двох осіб, нібито причетних до зловживань під час передачі в оренду частини парку.
фото: Главком

НАБУ та САП повідомили про підозру ще двом особам у причетності незаконної передачі частини парку «Нивки» в Києві під забудову. Раніше підозру отримав заступник міського голови Києва Петро Оленич.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«15 листопада 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ у справі щодо забудови частини об'єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення парку «Нивки» у м. Києві повідомили про підозру ще двом особам: колишньому начальнику відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА та колишньому керівнику компанії, яка отримала вказану ділянку під забудову. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексдиректора компанії «Українська марка» Віталія Арцімовича.

Нагадаємо, за версією слідства, підозрювані домоглися отримання недостовірних відомостей про неналежність ділянки до природно-заповідного фонду. Бувши обізнаним про недостовірність таких відомостей, директор департаменту земельних ресурсів КМДА, а нині заступник мера Києва Петро Оленич використав їх для підготовки та подання на розгляд депутатів Київської міської ради проєкту рішення про передачу паркової ділянки приватній компанії в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу. Так, аби забезпечити гарантоване голосування депутатами за відповідний проєкт рішення, посадовець, посилаючись на відповідні відомості, зазначив у пояснювальній записці до проєкту, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

Як наслідок, компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальна громада Києва втратила право користуватись нею як об'єктом природно-заповідного фонду та зазнала збитків на суму приблизно 6,4 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: