Удар по 128-й бригаді: у ДБР припустили, що ціллю росіян міг бути комбриг

Читать на русском
Правоохоронці припускають, що мішенню російських оккупантів, які вдарили по військових 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади, міг бути її командир Дмитро Лисюк.
Дмитро ЛисюкФото: ЗСУ

Правоохоронці припускають, що мішенню російських оккупантів, які вдарили по військових 128-й окремої гірничо-штурмової бригади, міг бути її командир Дмитро Лисюк.

Про це повідомила представниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян у ефірі телемарафону.

Командира 128-ї бригади відсторонили на час розслідування загибелі бійцівКомандира 128-ї ОГШБр відсторонили від виконання обов'язків на час розслідування загибелі бійців 3 листопада.

За її словами, Лисюк не встиг того дня на шикування «за випадковим збігом обставин»

«Ми повідомляли, що слідчі працюють практично у цілодобовому режимі. З нових деталей: на сьогодні є припущення, що мішенню міг стати комбриг. Розслідування на особливому контролі у директора ДБР і воно буде пріоритетним після того, як будуть результати експертиз», – сказала Сап'ян.

Вона також нагадала, що Міноборони проводитиме своє внутрішнє розслідування. Його результати доповнять матеріали кримінального провадження.

Нагадаємо, 3 листопада росія завдала ракетного удару по розташуванню бійців 128-ї бригади в одному з прифронтових сіл Запорізької області. У цей момент там відбувалося шикування для нагородження військових. У бригаді підтвердили загибель 19 бійців.

Сьогодні Міністр оборони Рустем Умеров повідомив, що йому доповіли про результати перевірки обставин ракетного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: