Обставини трагедії зі 128 бригадою на Запоріжжі розслідуватиме ДБР

Читать на русском
Обставини загибелі військових 128-ї бригади, а також мирних мешканців на Запоріжжі розслідуватиме ДБР. Кримінальне провадження розпочато за недбале ставлення військової службової особи до служби.
slidstvo.info

ДБР розслідує обставини загибелі військових та мирних жителів внаслідок ракетного удару по населеному пункту у Запорізькій області.

Про це йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

«Працівники ДБР зареєстрували кримінальне провадження за фактом загибелі військових та мирних жителів під час обстрілу населеного пункту в Запорізькій області», – йдеться у повідомленні.

У дописі відзначають, що розслідування обставин справи та притягнення до відповідальності причетних наразі є одним з пріоритетних завдань ДБР.

Правоохоронці нагадують, що 3 листопада під час ракетного удару на Запоріжжі загинули та були поранені військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади та мирні мешканці. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 30 будинків та господарчих споруд.

Наразі проводять слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії. Ініційовано службове розслідування дій військових посадових осіб, які організували захід до дня «Ракетних військ і артилерії» поблизу лінії фронту.

Кримінальне провадження розпочато за недбале ставлення військової службової особи до служби.

Нагадаємо, ворог завдав ракетного удару по розташуванню військової частини ЗСУ у той момент, коли відбувалося шикування для нагородження військових.

Внаслідок ракетного удару загинули 19 бійців 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: