Суд ухвалив вирок екснардепу Іллі Киві

Читать на русском
Суд остаточно призначив Іллі Киві покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна.
Газета.ua

Колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії ОПЗЖ Іллю Киву заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомив Личаківський районний суд Львова.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Киву визнали винним одразу за кількома статтями.

Так, суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації), ч.1 ст.111 (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч.2 ст. 436-1 (публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади), ст.436 (публічні заклики до агресивної війни) Кримінального кодексу України та остаточно призначив Іллі Киві покарання у виді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна.

Розгляд кримінального провадження відбувався заочно, оскільки Кива ховається від органів слідства та суду в росії, а також оголошений у міжнародний розшук.

У суді додали, що вирок ще не набрав законної чинності і протягом 30 днів з дня його проголошення може бути оскаржений у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, Іллі Киві оголосили про підозру у держзраді у березні 2022 року, тоді він ще був народним депутатом. У перші дні вторгнення Кива підтримав путінську війну.

ДБР у травні 2022 року завершило розслідування проти Киви.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: