Антикорупційний суд заочно заарештував нардепа Дубневича

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про заочний арешт члена українського парламенту про заволодіння газу.
Ярослав Дубневичфото: uk.wikipedia.org

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту народного депутата, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-України» на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

В органі не повідомляють прізвище нардепа, але, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Ярослава Дубневича.

«13 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід чинному народному депутату, який обґрунтовано підозрюється в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує САП.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук нардепа Дубневича у межах справи про заволодіння газом вартістю 2,1 млрд грн Новояворівською та Новороздільською ТЕЦами.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру нардепу Ярославу Дубневичу. За версією слідства, впродовж 2013-2017 років нардеп Дубневич організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (Львівська обл.) на загальну суму понад 2,1 млрд грн.

Під його контролем підприємства-власники цих ТЕЦ уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за пільговими цінами, суттєво нижчими від ринкових.

Однак, як встановили детективи НАБУ, «пільговий» газ Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ одержали незаконно, не плануючи використовувати його для виробництва тепла для населення. Натомість, як з'ясувало слідство, цей газ вони використали у власній господарській діяльності для виробництва електроенергії, яку надалі реалізували ДП «Енергоринок» за ринковою ціною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: