Ігнат пояснив, чому тривогу у Києві оголосили лише після вибухів

Читать на русском
Вранці Київ та область ворог атакував балістичною ракетою. Вона не помітна для радіолокації та летить дуже швидко.
ото: Суспільне

Уранці 11 листопада росія випустила у бік Києва балістичну ракету. Вона летить дуже швидко та радіолокаційно майже не помітна. Саме тому повітряна тривога спрацювала із запізненням.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону в суботу.

Він зазначив, що повітряну тривогу в Києві було оголошено після вибухів, оскільки окупанти застосували балістику.

«Попередня інформація, це все ж таки була балістика. У Києві пролунали вибухи. Поки що немає інформації від місцевої адміністрації та поліції, де саме, можливо, є якісь уламки чи якісь ушкодження. Чекаємо на інформацію, але була робота ППО», – розповів він.

Ігнат нагадав, що балістична ракета летить надзвичайно швидко, і радіолокаційно вона не така помітна, як крилаті ракети, що летять. До балістики можна віднести ракети С-300, С-400, Іскандер-М, Кинджал.

«Балістика летить по балістичній траєкторії. Від місця запуску це можуть бути прикордонні області з Київською областю, Сумською, Чернігівською – звідти може бути випущена. Лічені хвилини від пуску до прильоту або потрапляння в радіус ураження нашої ППО», – сказав він.

За його словами, інформацію про кількість цілей та їх тип надасть Повітряне командування.

Нагадаємо, у Києві вранці 11 листопада пролунали сильні вибухи. Мер повідомив про роботу ППО на лівому березі по балістиці. Даних щодо руйнувань або постраждалих поки що немає.

А ввечері 10 листопада війська рф запустили по Києву дрони Shahed. ППО збила всі ворожі цілі. Усього за ніч знищено 19 із 31 ударного безпілотника, якими атакувала росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: