ДПА розширять ще двома предметами

Читать на русском
Верховна рада підтримала ініціативу додати до ДПА історію та іноземну мову. Законопроект ухвалили в цілому.
фото Укрінформ

Верховна рада ухвалила у другому читанні законопроект, який передбачає проведення державної підсумкової атестації для учнів 9 та 11 класів з 4 обов'язкових предметів.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Мультитест-2024 збільшиться на один предмет – МОНУ МОН розповіли про особливості національного мультитесту у 2024 році. Тепер буде не три, а чотири предмети.

Парламент підтримав проект закону №9046 «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо обов'язкових результатів навчання».

Згідно з документом, державна підсумкова атестація тепер включатиме не лише українську мову та математику, а й історію України та іноземну мову.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що, враховуючи величезну значущість знання історії України як поєднуючого чинника всього українського народу, а також важливість вільного володіння кожним випускником школи хоча б однією іноземною мовою, перевірка знань з історії України та іноземної мови підвищить як якість викладання, так і та якість вивчення цих навчальних предметів.

Нагадаємо, 10 квітня Рада ухвалила у першому читанні законопроект №9046 про проведення ДПА для учнів 9 та 11 класів з 4 обов'язкових предметів.

2022 року Кабмін скасував проходження державної підсумкової атестації для випускників 2022-2023 навчального року.

У березні поточного року Комітет освіти, науки та інновацій ВР підтримав повернення у 2024 році ДПА для випускників початкової, базової та середньої школи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: