Ізраїль вперше у світі збив балістичну ракету за межами атмосфери Землі – ЗМІ

Читать на русском
Військово-повітряні сили Ізраїлю першими у світі перехопили балістичну ракету за межами атмосфери Землі.
фото: Фокус

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вперше у світі змогла збити балістичну ракету поза атмосферою Землі за допомогою системи ППО Arrow.

Про це повідомляє видання The Telegraph.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

Як зазначається, цього тижня Ізраїль використав систему протиракетної оборони типу Arrow, щоб збити балістичну ракету за межами атмосфери Землі, що, як вважається, «стало першим боєм у космосі».

Ціль була випущена угрупованням хуситів з Ємену у напрямку ізраїльського міста, й встигла пролетіти 1600 км, коли повітряні сили Ізраїлю успішно збили її у космосі.

ЦАХАЛ заявляв, що системи ВПС відстежили траєкторію ракети та перехопили її «у найбільш відповідний оперативний час і місце».

ВПС мають на озброєнні кілька батарей системи Arrow 2, яка використовує гіперзвуковий перехоплювач для знищення ракет, що летять у космосі.

Міністерство оборони Ізраїлю оприлюднило відео, на якому показано момент перехоплення.

Нагадаємо, за наявною інформацією, армія Ізраїлю увійшла в Газу та оточує місто з кількох сторін. При цьому, супутникові знімки підтверджують, що ЦАХАЛ оточує Газу.

Також стало відомо, скільки може коштувати Ізраїлю війна з ХАМАСом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: