У Києві почали демонтаж триметрової радянської зірки на Галицькій площі

Читать на русском
На столичній Галицькій площі (колишня площа Перемоги) проводять заключний етап демонтажу символіки радянських часів з обеліску Місто-герой Київ. Комунальники знімають із монумента триметрову зірку.
Фото: t.me/Tsaplienko

На столичній Галицькій площі (колишня площа Перемоги) проводять заключний етап демонтажу символіки радянських часів із обеліску «Місто-герой Київ».

Про це повідомляють Телеканал Київ та журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram.

Зазначається, що вранці 4 листопада з обеліску почали знімати останній радянський елемент на обеліску – триметрову мідну зірку.

Комунальники хочуть спочатку розрізати символ на частини, після чого забрати його з монумента. Очікується, що роботи будуть проведені протягом дня.

Нагадаємо, обеліск із зіркою було встановлено у Києві 1982 року. Навесні 2022 року він увійшов до переліку об'єктів, пов'язаних з історією та культурою росії та СРСР. У вересні комунальники прибрали з монумента зірки на бокових сторонах та анотаційну дошку російською мовою.

Варто зазначити, що у серпні у Києві на монументі «Батьківщина-матір» демонтували радянський герб та замінили його тризубом.

Раніше повідомлялося, що Національний музей історії України у Другій світовій війні після заміни герба на монументі «Батьківщина-мати» планує прибрати й інші символи імперських наративів на території комплексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: