Комітет Ради схвалив проєкт держбюджету-2024 до другого читання

Читать на русском
Проєкт держбюджету-2024 до другого читання схвалив комітет Верховної Ради України з питань бюджету на засіданні 4 листопада.
Слово і діло

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на засіданні схвалив проєкт державного бюджету на 2024 рік до другого читання.

Про це повідомила голова комітету з питань бюджету ВРУ Роксолана Підласа в Facebook.

У суботу, 4 листопада, стало відомо, що комітет з питань бюджету рекомендував держбюджет на 2024 рік до II читання.

Як змінювалися видатки на оборону за роки незалежності УкраїниОборонна стаття видатків залишається у пріоритеті вже другий рік поспіль. З початку 2023-го витрати перевищили трильйон. Але такі суми виділяли не завжди. Деталі – на інфографіці.

Член фінансового комітету, нардеп Ярослав Железняк відзначив, що проголосувало «за» – 29 нардепів, «утримався» – 1, й «проти» – 1.

«Бюджетний Комітет ВРУ схвалив до другого читання Проєкт Бюджету на наступний 2024-ий рік. На комітеті майже без змін текст. Із значних змін це тільки вилучення статті про репрофайлінг (там же КМУ мав можливість обміняти ОВДП у власності НБУ на нові)», – написав він.

Нардеп також додав, що розгляд та фінальне прийняття проєкту відбудеться скоріш за все 8 листопада.

«Розгляд і фінальне прийняття в залі вже скоріш за все буде 8 листопада. Це рано, але бюджет цього року ми приймали взагалі 3 листопада 2022-го року», – зауважив Железняк.

Нагадаємо, 19 жовтня Рада ухвалила законопроєкт про державний бюджет на 2024 рік у першому читанні.

3 листопада Кабінет міністрів вніс на розгляд парламенту у другому читанні проєкт державного бюджету на 2024 рік. До документа додалися деякі поправки, які саме – у новині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: