У Зеленського розповіли, хто зробив подання на звільнення очільника ССО

Читать на русском
В Офісі президента прокоментував звільнення Віктора Хоренка з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. Там зазначили, що подання про відставку подав міністр оборони Рустем Умєров.
Фото: mil.in.ua

Заступник глави Офісу президента Роман Машовець прокоментував звільнення Віктора Хоренка з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Заяву Машовця, присвячену ситуації, цитує Українська правда.

Він уточнив, що президент Володимир Зеленський звільнив командувача Хоренка за поданням міністра оборони Рустема Умєрова.

«Згідно із Законом України про національну безпеку, командувачі видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України призначаються на посаду та звільняються з посади президентом України за поданням міністра оборони», – зазначив Машовець.

Заступник голови ОП додав, що таке подання було отримане Офісом президента згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, вчора Хоренко заявив, що дізнався про свою відставку із засобів масової інформації. Він також сказав, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний «мав робити відповідне подання», але той «повідомив, що такого не робив».

Варто зазначити, що на місце Хоренка Зеленський призначив полковника Сергія Лупанчука. У вечірньому зверненні президент заявив, що очікує від Лупанчука «нових результатів». При цьому Хоренко, за його словами, «продовжуватиме виконувати спеціальні завдання у складі ГУР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: