Справа про Львівську митницю: суд передав техніку в управління АРМА

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про передачу майна в управління Нацагентства у межах кримінального провадження.

Вищий антикорупційний суд передав в управління Національному агентству з менеджменту та розшуку активів (АРМА), вилучену під час обшуків техніку у справі про зловживання під час розмитнення автомобілю на Львівській митниці.

Таке рішення 13 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У межах цієї справи досліджується факт імовірного зловживання службовими особами Львівської митниці пункту пропуску «Долгобичув-Угринів» під час митного оформлення вантажівки, яка була завантажена технікою. Митники оформили її як порожню. Водночас після розмитнення цей автомобіль був зупинений працівниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, які і зафіксували наявність у вантажівці техніки.

Цю техніку разом із вантажівкою вилучили та визнали речовими доказами. Детектив НАБУ просив передати речдоки в управління АРМА.

«Клопотання детектива НАБУ про передачу майна в управління у межах кримінального провадження - задовольнити. Передати АРМА для здійснення заходів з управління активами шляхом їх реалізації на підставах, у порядку та на умовах, визначених ст. ст. 19, 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура забрала у Державного бюро розслідувань справу про корупцію на Львівській митниці. Також НАБУ розслідує легалізацію коштів ексчиновником Державної митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: