Атака на критичну та військову інфраструктуру: у ЗСУ назвали кількість збитих «шахедів»

Читать на русском
Росіяни вночі атакували критичну інфраструктуру та військові об'єкти України. Сили ППО збили 18 із 20 ударних дронів та керовану авіаційну ракету Х-59.
ФОТО: ZUMA PRESS / SCANPIX

Росія в ніч на 1 листопада вдарила по критичній інфраструктурі та військових об'єктах України, застосувавши ударні безпілотники типу Shahed-136/131 та керовану авіаційну ракету Х-59.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

Ракету Х-59 та частину «шахедів» було запущено з Курської області, решта дронів – з південно-східного напрямку.

Усього збито 18 із 20 ударних дронів, також знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

«Під час нічної атаки у більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу. Ударні БпЛА знищувались за маршрутами слідування тактичною авіацією, зенітними ракетними підрозділами, а також мобільними вогневими групами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України», – повідомили військові.

Нагадаємо, безпілотниками було атаковано, зокрема, Полтавську область. Там є влучання по нафтопереробному заводу у Кременчуці, підприємство не працює.

Вранці 30 жовтня росія завдала ракетних ударів по Одещині, ціллю став судноремонтний завод. Поранення отримали чотири особи. Деталі атаки розповіли у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: