Українці завтра напишуть радіодиктант єдності: подробиці

Читать на русском
Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться вранці 27 жовтня. Його можна слухати на хвилях радіо, а також дивитися в ефірі телебачення, в ютуб.
Фото Слово і діло

У День української писемності та мови – 27 жовтня – відбудеться всеукраїнський радіодиктант національної єдності. До нього зможуть приєднатися українці з усіх куточків світу.

Радіодиктант розпочнеться 27 жовтня об 11:00 (за Києвом) в ефірі «Українського радіо», радіо «Культура» та телеканалу «Суспільне Культура».

Радіодиктант національної єдності: скільки українців писали його в 2015-2019 рокахРадіодиктант національної єдності проводять щорічно 9 листопада. У 2019 участь взяли лише 5 тисяч осіб.

Для всіх, хто не встигне на пряму трансляцію, записи будуть доступні на ютуб-каналі «Українського радіо» та на Facebook-сторінках Суспільного.

Текст для радіодиктанту називається «Дороги України», його написала українська перекладачка та поетеса Катерина Калитко. Читати диктант буде актор, театральний режисер та виконавець ролі у популярному фільмі «Довбуш» — Олексій Гнатковський.

Переможці, які наберуть найбільшу кількість балів, отримають корисні призи.

Надсилати свою роботу можна до 11:00 30 жовтня за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Або сфотографувати/відсканувати написаний текст та надіслати його до 11:00 30 жовтня на адресу [email protected].

Нагадаємо, у попередні роки радіодиктант писали 9 листопада, цього року змістилася дата свята писемності та мови. У 2022 році текст радіодиктанту читала народна артистка України Ада Роговцева. Тоді жоден учасник не написав диктант єдності без помилок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: