Радіодиктант-2023: названо дату написання та автора тексту для читання

Читать на русском
Всеукраїнський радіодиктант національної єдності цього року напишуть наприкінці жовтня, а читатиме текст актор із фільму Довбуш.
Фото Слово і діло

Щорічний всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться у День української писемності та мови – 27 жовтня. Цього року свято відзначають за новою датою. Читати текст буде актор Олексій Гнатковський, який зіграв у фільмі «Довбуш».

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Радіодиктант національної єдності: скільки українців писали його в 2015-2019 рокахРадіодиктант національної єдності проводять щорічно 9 листопада. У 2019 участь взяли лише 5 тисяч осіб.

Радіодиктант 27 жовтня об 11:00 звучатиме в ефірі «Українського радіо», радіо «Культура» та телеканалу «Суспільне Культура». Для всіх, хто не встигне на пряму трансляцію, записи будуть доступні на ютуб-каналі «Українського радіо» та на Facebook-сторінках Громадського мовника.

Автором тексту для диктанта стане поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреат Шевченківської премії — Катерина Калитко. Читати його буде актор, театральний режисер та виконавець ролі у популярному фільмі «Довбуш» — Олексій Гнатковський.

Нагадаємо, радіодиктант національної єдності вже давно став найбільшим щорічним флешмобом. Попередні роки його писали 9 листопада. У 2022 році текст радіодиктанту читала народна артистка України Ада Роговцева. При цьому, жоден з учасників не написав диктант єдності без помилок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: