ВАКС доручив НАБУ відшукати свідків у справі про підкуп ексголови Фонду держмайна

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про доручення проведення слідчих дій у справі.
Дмитро Бабич

Вищий антикорупційний суд доручив Національному антикорупційному бюро відшукати двох свідків у межах справи за обвинуваченням колишнього першого заступника генерального директора ПАТ «Миколаївобленерго» Дмитра Бабича у спробі підкупу ексголови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 20 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Доручити Національному антикорупційному бюро України встановити місцезнаходження (двох – ред.) свідків», – ідеться в рішенні.

Один зі свідків імовірно сам ексголова Фонду держмайна Сенниченко, який наразі перебуває в розшуку в іншій справі НАБУ і САП.

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року НАБУ спільно зі САП викрили Бабича на спробі підкупу голови Фонду держмайна Сенниченка. За версією слідства, затриманий запропонував очільнику ФДМУ 100 тисяч доларів за призначення на посаду генерального директора «Миколаївобленерго». Гроші він планував передати двома частинами: 50 тис. дол. до та решту – після призначення.

Заохочуючи керівника Фонду держмайна пристати на свою пропозицію, Бабич пообіцяв йому після призначення щомісячно надавати неправомірну вигоду у 200 тис. дол. як частину «тіньового» прибутку, отриманого на своїй посаді. У цій справі відмовилися затвердити угоду про визнання винуватості Бабичем і тому суд почав слухати справу повністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: